შემადგენლობა
ძროხის ხორცი - 500 გრ
წყალი - 2.5 ლ
ხახვი - 3-4 თავი
ბრინჯი - 120 გრ
ტყემალი - 2 ს/კ
ნიგოზი - 100 გრ
სუნელი - 2 ჩ/კ
ნიორი - 4-5 კბილი
ოხრახუში - 1 კონა
გამხმარი ქინძი - 1 ჩ/კ
შავი წიწაკა - გემოვნებით
წითელი წიწაკა - გემოვნებით
ფქვილი - 1 ს/კ
დაფნის ფოთოლი - 3 ცალი
ზაფრანა - გემოვნებით
მომზადება
ძროხის ხორცი დავჭრათ საშუალო ნაჭრებად,
დავასხათ წყალი და ვხარშოთ დაბალ გაზზე 2 საათი.
სანამ ხორცი მოიხარშება, წვრილად დავჭრათ ხახვი და მოვშუშოთ ზეთში ფქვილთან ერთად.
როცა ხორცი მოიხარშება, ამოვიღოთ თებშზე, წვენი დავტოვოთ ქვაბში, დავამატოთ მარილი, გარეცხილი ბრინჯი და უკან ვდებთ ხორცს. ამის გარდა, ჩავდოთ ქვაბში მოშუშული ხახვი, დაფნის ფოთოლი და წიწაკა. ვხარშოთ 15 წუთი.
ნიგოზი დავჭრათ და ჩავყაროთ წვენში. ვხარშოთ 5 წუთი, მერე ჩავასხათ ტყემალი დავამატოთ ოხრახუში, სუნელი წითელი წიწაკა და ზაფრანა.
ვხარშოთ კიდევ 5 წუთი.
მოვხსნათ წვენი გაზიდან და დავამატოთ დაჭყლეტილი ნიორი.
ხარჩო მზად არის.
გემრიელად მიირთვით.
Monday, March 29, 2010
ხარჩო
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment