შემადგენლობა
500გრ ხორცის რბილი ნაჭერი
2 თავი ხახვი
თითო კონა ოხრახუში, კამა და პიტნა
1 ჩ.ჭ. ბრინჯი
70–100გრ კარაქი
გემოვნებით წიწაკა და მარილი
40–50 ცალი ვაზის ფოთოლი
მომზადების წესი
გაატარეთ ხორცსაკეპში ხორცი ხახვთან ერთად. შეურიეთ წვრილად დაკეპილი ქინძი, კამა, პიტნა და გარეცხილი ბრინჯი. შეაზავეთ მარილით და წიწაკით. ვაზის ნორჩი ფოთლები, მოწალეთ მდუღარე მარილწყალში. თითოეულ ფოთოლში გაახვიეთ კაკლისოდენა ფარში და თანმიმდევრულად ჩააწყვეთ სქელძირიან ქვაბში. ალაგ–ალაგ ჩააყოლეთ კარაქის ნაჭრებიც. ნახევრამდე დაასხით მდუღარე წყალი, თავზე დაადეთ ბრტყელი თეფში და სიმძიმე. დადგით დაბალ ცეცხლზე და ადუღეთ ხორცის მოხარშვამდე. სუფრასთან მიიტანეთ ნივრით შეზავებულ მაწონთან ერთად.
No comments:
Post a Comment