Monday, March 29, 2010

ფენოვანი ხაჭაპური


შემადგენლობა
0,5ლ მაწონი
200გრ მარგანინი
1 ცალი კვერცხი
1 ჩ.კ. სოდა
0,5 ჩ.კ. მარილი
4,5 ჩ.ჭ. ფქვილი
1,5–2კგ ყველი
მომზადების წესი

ერთი ქილა (0,5ლ) მაწონს შეურიეთ ერთი კვერცხი, 1 ჩ.კ. სოდა და ნახევარი ჩ.კ. მარილი. მოაყარეთ ფქვილი და მოზილეთ მაგარი ცომი. გააბრტყელეთ , წაუსვით 100გრ დარბილებული მარგანინი, დაკეცეთ ოთხად და მოათავსეთ მაცივარში. 20 წუთის შემდეგ გამოიღეთ მაცივრიდან , ისევ გააბრტყელეთ, კვლავ წაუსვით 100გრ მარგანინი და გადაახვიეთ რულეტივით. მოათავსეთ ემალის ჭურჭელში და შედგით მაცივარში. 2–3 საათის შემდეგ გამოაცხვეთ ხაჭაპური ჩვეულებრივი წესით.

დამატებითი ინფორმაცია

გამოდის ღუმელის ფირფიტის ზომის ორი ცალი ხაჭაპური, შეგიძლიათ, ტაფაზედაც გამოაცხოთ, მაშინ ცომი 4–5 ნაწილად გაყავით.

No comments:

Post a Comment